Chimamanda Ngozi Adichie

Brev til en nybagt forælder

Chimananda Ngozi Adichie modtog for et par år siden et brev fra en barndomsveninde, der spurgte hende, hvordan hun kunne opdrage sin datter feministisk. Brev til en nybagt forælder er Adichies svar med femten råd til den nybagte forælder.

Adichies råd er en nuanceret og kærlighedsfuld påmindelse om, hvor vigtigt det er, at vi tager ansvar for de værdier, vi giver videre til den næste generation.
42 trycksidor
Upphovsrättsinnehavare
Politikens Forlag
Ursprunglig publicering
2021
Utgivningsår
2021

Andra versioner

Har du redan läst den? Vad tycker du om den?
👍👎

Intryck

  Randi Lausen Fallesendelade ett intryckför 5 år sedan
  🎯Givande

  Fantastisk

  Karen Jensendelade ett intryckför 6 år sedan
  🙈Hängde inte med

  😩

  Annette Heron Hansendelade ett intryckför 5 år sedan
  👍Värt att läsa
  💡Lärde mig mycket

Citat

  Kristian Kristensenhar citeratför 6 månader sedan
  vanskeligt eller upopulært, fordi det nu engang er hendes ærlige mening. Fortæl hende, at venlighed er vigtigt. Ros hende, når hun er venl
  Maria Skogstad Teglkamphar citeratför 2 år sedan
  Den skam, vi forbinder med kvindelig seksualitet, handler om kontrol. Mange kulturer og religioner kontrollerer kvinders kroppe på den ene eller den anden måde. Hvis denne kontrol med kvinders kroppe blev retfærdiggjort med, at det handlede om kvinderne selv, ville det være forståeligt. Hvis, for eksempel, grunden til, at kvinder ikke skulle gå med korte nederdele, var, at de ville få kræft af det. Men årsagen handler ikke om kvinder, men om mænd. Kvinder skal „dække sig til” for at beskytte mænd. Jeg finder det dybt dehumaniserende, fordi det reducerer kvinder til rekvisitter, der bruges til at styre mændenes appetit.
  Maria Skogstad Teglkamphar citeratför 2 år sedan
  Vi bruger biologien til at forklare mandlig promiskuitet, men ikke til at forklare kvindelig promiskuitet, selvom det faktisk giver bedre evolutionær mening, at kvinder skulle have mange seksualpartnere – jo større den genetiske spredning, jo større chancer for at få sunde afkom

I bokhyllorna

  Bookmate
  Ugens bog
  • 293
  • 237.1K
  Politikens forlag
  JP/Politikens Forlag
  • 1.2K
  • 358
  Stine Weirsøe Flamant
  At være menneske
  • 29
  • 1
  Katharina Stendys Hammer
  Tidens Kvinde
  • 13
  • 1
fb2epub
Dra och släpp dina filer (upp till fem åt gången)