da

Chimamanda Ngozi Adichie

Chimamanda Ngozi Adichie (f. 1977) stammer fra Nigeria og deler i dag sin tid mellem Nigeria og Amerika. Hun voksede op i Nigeria, men da hun var 19 år gammel, tog hun til Amerika for at læse Kommunikation på Drexel University i Philadelphia, derefter læste hun Kommunikation og Statskundskab på Eastern Connecticut State University, og derudover har hun en kandidatgrad i Creative Writing fra Johns Hopkins University. Fra 2005–2006 var hun en Hodder fellow ved Princeton University og i 2008 fik hun endnu en kandidatgrad denne gang i African Studies ved Yale University. I 2011–2012 fik hun et legat fra Radcliffe Institute for Advanced Study ved Harvard University, der gjorde det muligt for Adichie at færdiggøre sin tredje roman. Hun har også modtaget et stipendium fra the MacArthur Foundation. Det var i tiden ved Eastern Connecticut State University, at Chimamanda Ngozi Adichie begyndte på sin første bog LILLA HIBISCUS, som blev udgivet i 2003. Hendes anden roman EN HALV GUL SOL (hvilket også er titlen på en af Adichies noveller) udkom i tre år efter i 2006. Den anmelderroste og prisvindende AMERICANAH, som legatet fra Radcliffe Institute for Advanced Study gjorde muligt, udkom i 2013. AMERICANAH har blandt andet modtaget the National Book Critics Circle Award for Fiction og the Chicago Tribune Heartland Prize for Fiction og blev udnævnt til en af The New York Times Ten Best Books of the Year. Chimamanda Ngozi Adichies bøger er blevet oversat til 30 sprog, og hun har læsere i hele verden.

Böcker

Ljudböcker

Citat

Maria Skogstad Teglkamphar citeratför 2 år sedan
Jeg begår ofte den fejl at tro, at noget, der er indlysende for mig, også er det for alle andre mennesker. Tag min kære ven, Louis, som er en intelligent, progressiv mand. Før i tiden når vi talte sammen, sagde han ofte til mig: „Jeg kan ikke forstå, hvad du mener med, at tingene skulle være anderledes og hårdere for kvinder. Måske var det sådan før i tiden, men ikke nu. Kvinder har det helt fint nu.” Jeg forstod ikke, at Louis ikke kunne se det, som jeg syntes var så tydeligt.
Maria Skogstad Teglkamphar citeratför 2 år sedan
Det er småting, men nogle gange er det de små ting, der gør mest ondt.
Maria Skogstad Teglkamphar citeratför 2 år sedan
Vi bruger for meget af vores tid på at lære piger at bekymre sig om, hvad drenge tænker om dem. Men det omvendte er ikke tilfældet. Vi lærer ikke drenge, at de skal være vellidte. Vi bruger alt for meget tid på at fortælle piger, at de ikke kan være vrede eller aggressive eller hårde, hvad der er slemt nok i sig selv, men samtidig roser eller undskylder vi mænd for samme adfærd. Hele verden er fyldt med magasinartikler og bøger, der fortæller kvinder, hvad de skal gøre, hvordan de skal være og ikke være for at tiltrække eller tækkes mænd. Der er meget færre guides til mænd om at behage kvinder.

Intryck

Lisbeth Bjerregaard Pedersendelade ett intryckför 2 år sedan
🔮Oanat djup
💡Lärde mig mycket
🎯Givande
👍Värt att läsa

Meget letlæselig - hvis man ikke orker at læse alligevel, findes der en tedtalk med forfatteren, som citerer nærmest hele bogen. Fantastisk budskab som er ekstremt vigtigt for alle mennesker.

 • inte tillgänglig
  Chimamanda Ngozi Adichie
  Vi burde alle være feminister
  • 277
  • 67
  • 9
  • 49
  da
 • Jan Frisenettedelade ett intryckför 3 månader sedan
  👍Värt att läsa

  Lang og med lange forklaringer.

  lape1970delade ett intryckförra månaden
  👍Värt att läsa

  Fantastisk roman som handler om svigt, løgn, tro og identitet; og som har Biafra-oprøret som bagtæppe.

  fb2epub
  Dra och släpp dina filer (upp till fem åt gången)