Rebecca Solnit

Mænd forklarer mig ting

Rebecca Solnit blev et ikon, da hun med sit skarpe og veloplagte essay Mænd forklarer mig ting satte ord på den lidt nedladende måde, nogle mænd forklarer kvinder noget, de allerede ved. Solnits beskrivelse gik sin sejrsgang over hele verden, og begrebet mansplaining var født. Titelessayet er humoristisk, men slår også en alvorligere tone an, for mansplaining kradser kun i overfladen af dybere kvindefjendske strukturer. Solnit kaster her lys over, hvordan den systematiske vold og undertrykkelse af kvinder viser sig i forskellige former for magtudøvelse, om det så drejer sig om gruppevoldtægter, seksuelle krænkelser eller en toppolitikers overgreb på en stuepige i New York. Rebecca Solnit (f. 1961) er prisvindende amerikansk historiker, aktivist og forfatter til 18 bøger om bl.a. landskab, miljø, kunst og politik. Hun er en af USA’s fremmeste og mest læste essayister.
123 trycksidor
Ursprunglig publicering
2019
Utgivningsår
2019
Har du redan läst den? Vad tycker du om den?
👍👎

Intryck

  Christina Yoon Pedersendelade ett intryckför 3 år sedan
  👍Värt att läsa
  💀Kuslig
  💡Lärde mig mycket

  Et meget skræmmende men super skarp observation af tingenes tilstand. Godt at en global udvikling og bevidsthed er i gang. Der er stadig lang vej endnu, men det går fremad!

  Lisbeth Frederiksmosedelade ett intryckför 2 år sedan
  👍Värt att läsa
  💡Lärde mig mycket
  🎯Givande

  Lone Nygaard Kragelunddelade ett intryckför 2 år sedan
  👍Värt att läsa

Citat

  Lisbeth Frederiksmosehar citeratför 2 år sedan
  et er derfor, vi er nødt til at forholde os til den glidebane i stedet for at inddele kvindehadet i forskellige kasser og forholde os til dem hver for sig. Når vi gør det, fragmenterer vi billedet, ser de enkelte dele, ikke helheden
  Lisbeth Frederiksmosehar citeratför 2 år sedan
  old i hjemmet, mansplaining, voldtægtskultur og seksuel berettigelse er nogle af de sproglige redskaber, der omdefinerer den verden, mange kvinder møder på daglig basis, og baner vejen for så småt at ændre på den.
  Lisbeth Frederiksmosehar citeratför 2 år sedan
  e fleste kvinder og piger lever i frygt for voldtægt. Det gør mænd i al almindelighed ikke. Og sådan fungerer voldtægt som et effektivt middel til at fastholde hele den kvindelige befolkning i en underordnet position i forhold til den mandlige befolkning, selvom mange mænd ikke voldtager, og selvom mange kvinder aldrig bliver offer for voldtægt

I bokhyllorna

  Lise Faber
  Vil læse
  • 575
  • 44
  Bookmate
  Ugens udvalgte
  • 99
  • 18
  T Evangelista
  Faglitteratur
  • 17
  • 13
  Mie Hansen
  Læs og lær
  • 15
  • 6
  lenejuelk
  Diverse
  • 144
  • 5
fb2epub
Dra och släpp dina filer (upp till fem åt gången)