bookmate game

Slægtsromaner

Bookmate
16Böcker287Följare
Slægt og familie er ofte en ganske god om et gedigent drama. På hylden her har vi samlet en række medrivende slægtsromaner.
  Bookmatelade till en bok i bokhyllanSlægtsromaneri fjol
  Medrivende og sanselig slægtsroman om kvindeskæbner, kultursammenstød og kampen for frihed i Marokko. Om at finde sin egen identitet, både som ungt menneske og som land. “Se os danse” er andet bind i Leïla Slimanis slægtstrilogi, “De andres land”, som er baseret på Leïla Slimanis egen familiehistorie.
  Bookmatelade till en bok i bokhyllanSlægtsromanerför 4 år sedan
  Første selvstændige bind i Lise Ringhof og Erik Valeurs romantrilogi om familien Brinch og Danmark — fra begyndelsen af 1900-tallet og frem til i dag.

  Fanø-drengen Erling Brinchs liv forandrer sig afgørende, da han syv år gammel mister sin lillebror ved en drukneulykke, som han kunne have forhindret. Kort efter ulykken møder han Hubert, en mærkværdig vanskabt dreng fra den lokale fattiggård — og de udvikler et hemmeligt venskab.
  Bookmatelade till en bok i bokhyllanSlægtsromanerför 4 år sedan
  Europæisk hovedværk om to familier fra Berlin og Budapest. Af deres liv og skæbner væves et storslået billedtæppe over det 20. århundredes historie fra mellemkrigstiden og frem til Murens fald i 1989.
  Bookmatelade till en bok i bokhyllanSlægtsromanerför 6 år sedan
  Erik bliver født i 1930 på et mødrehjem i København. Hans mor, Gudrun, er kun 18 år, og Gudruns graviditet vækker skandale i Aalborg, for faren viser sig at være kineser. Gudrun er tvunget til at give barnet fra sig kort efter fødslen, men tager siden arbejde på det asyl, hvor Erik bor, uden at fortælle nogen, hvem hun er. Da hun flere år senere bliver gift med Alfred, henter de drengen hjem.
 • Malene Ravn
  I dine øjne
  • 578
  • 140
  • 28
  • 63
  da
  Böcker
 • Bookmatelade till en bok i bokhyllanSlægtsromanerför 7 år sedan
  En overvældende roman om England i perioden 1885–1919, et stort, episk-historisk tidsbillede af den “edwardianske sommer”: den idylliske, gyldne periode, der endte i Første Verdenskrigs blodige kaos. Det er en roman, der afslører de spændinger under overfladen, som idyllen skjulte, og som bragte død og undergang med sig, især for den generation af børn, der voksede op omkring århundredskiftet.
  Bookmatelade till en bok i bokhyllanSlægtsromanerför 7 år sedan
  Asger må vende tilbage til Danmark for at tage afsked med sin døende farmor, familiens historiefortæller, som nu kun overlever på de dåser med frisk luft, der hver uge ankommer fra hjemstavnen Bergen. Nu er det op til Asger at samle familiefortællingernes mange tråde og måske finde den skat, der ifølge farmoren ligger nedgravet et sted på parcelhusgrunden.
 • Morten Ramsland
  Hundehoved
  • 277
  • 4
  • 12
  • 43
  da
  Böcker
 • Bookmatelade till en bok i bokhyllanSlægtsromanerför 7 år sedan
  Paul Austers største, mest hjerteskærende og overbevisende roman. En overvældende og overraskende fortælling om arv og miljø, om kærlighed og livet selv.
  Den 3. marts 1947 bliver Archibald Isaac Ferguson født på hospitalet i New Jersey. Fra det øjeblik han kommer til verden, tager familiens liv fire samtidige og uafhængige retninger. Hver af de fire versioner af Ferguson bliver tryllebundet af den skønne og mageløse Amy Schneiderman, og hver af de fire Ferguson'er får hver deres egen helt enestående relation til hende. Som læser følger man alle fire i medgang og modgang. Forskellige liv og dog det samme.
 • Paul Auster
  4 3 2 1
  • 818
  • 24
  • 10
  • 114
  da
  Böcker
 • Bookmatelade till en bok i bokhyllanSlægtsromanerför 7 år sedan
  I GIGANTERNES FALD fortæller Ken Follett om fem
  familier – to engelske, en tysk, en russisk og en amerikansk. Vi følger dem fra Washington til Skt. Petersborg, fra snavs og fare i kulminerne til herresædets skinnende lysekroner, fra magtens korridorer og ind i soveværelserne.

  GIGANTERNES FALD er første del i en stor trilogi om det 20. århundrede og handler om tiden omkring 1. verdenskrig og den russiske revolution, om kvinder og mænd, om kærlighed og fjendskab.
 • Ken Follett
  Giganternes fald
  • 1.1K
  • 16
  • 41
  • 131
  da
  Böcker
 • Bookmatelade till en bok i bokhyllanSlægtsromanerför 7 år sedan
  Helena Tholstrup, operachef for Berliner Oper, skal modtage en ærefuld demokratipris af den tyske kansler. Den får hun, fordi hun trods trusler har insisteret på at gennemføre premieren på en kontroversiel opera. Helena glæder sig over, at hendes vanskelige datter Sophie vil komme til Berlin for at deltage i fejringen i selskab med sin nye kæreste Khalil. Helena er overrasket over sin datters valg af kæreste, men holder sin manglende begejstring for sig selv.

  I det hele taget er der meget, Helena har holdt for sig selv indtil dette dramatiske døgn. Men nu tvinges hun omsider til at konfrontere sig med de ophobede hemmeligheder og løgne, der har løbet som en rød tråd gennem slægten i flere generationer.
  Bookmatelade till en bok i bokhyllanSlægtsromanerför 7 år sedan
  Livet går sin støtte gang i Mellinsponshuset – St. Enedoc-familiens ejendom – hvor søskendeparret Ed og Billa har slået sig ned, efter at deres respektive ægtefæller er døde. De nyder at være tæt på deres halvbror Dom, hvis barnebarn, Harry, er en jævnlig og værdsat gæst. Så modtager de pludselig postkort fra en stedbror, Tristan, som de ikke har været i kontakt i årevis. De bryder sig på ingen måde bryder sig om ham. Deres rolige tilværelse bliver med et slået i stykker, da Tristan dukker op med en helt usædvanlig, men troværdig beretning om sit liv og en forklaring på, hvorfor hans far forlod Ed og Billas mor.
  Bookmatelade till en bok i bokhyllanSlægtsromanerför 7 år sedan
  En kold vinter vender søstrene Erica og Beth tilbage til den herregård, hvor de tilbragte så mange idylliske sommerferier som børn – eller var det nu også ren idyl? Da Erica rydder op i mormorens gemmer, finder hun et foto af oldemoren Caroline med et ukendt barn. Samtidig begynder foruroligende minder fra hendes egen barndom at dukke op til overfladen. Minder om fætteren Henry, der en sommerdag forsvandt sporløst. Og om mormoren, der var en bitter kvinde, opfyldt af et mørkt had.
 • Katherine Webb
  Arven
  • 481
  • 54
  • 22
  • 30
  da
  Böcker
 • Bookmatelade till en bok i bokhyllanSlægtsromanerför 7 år sedan
  Himlen brændte er en vild og eventyrlig roman, en familiekrønike, en bog om at finde den store kærlighed, en stærkt underholdende blanding af fakta og fiktion, der giver fanden i tid og rum og sund fornuft, som alligevel aldrig kan rumme hele sandheden.
  Bookmatelade till en bok i bokhyllanSlægtsromanerför 7 år sedan
  Sara Susanne, Elida og Hjørdis – er hhv. Herbjørg Wassmos oldemor, mormor og mor. Hundrede år er romanen om de tre generationers liv gennem hundrede år. Det er fortællingen om deres skæbner, de mænd de ville have og aldrig fik – eller de mænd de fik og levede med på godt og ondt. Og selvfølgelig er det historierne om deres børn. Det er også historien om en lille pige, som stikker af for at gemme sig for ham, den truende mandeskikkelse, der forpester hendes barndom.
  Bookmatelade till en bok i bokhyllanSlægtsromanerför 7 år sedan
  I 1800-tallet bliver Marstal hjemsted for nye generationer af mænd, der drevet af udlængsel sætter sig for at krydse verdenshavene. Det er mænd, der lever i et evigt opgør: med havet, med hinanden og med de kvinder, de elsker, men først og fremmest med deres egne mørke sider.
  Bookmatelade till en bok i bokhyllanSlægtsromanerför 7 år sedan
  100 års ensomhed er den fabulerende farverige og fantastiske krønike om den ensomt beliggende landsby Macondo og den store Buendia-slægt med dens mangfoldige skæbner.
  Bookmatelade till en bok i bokhyllanSlægtsromanerför 7 år sedan
  Desertørerne er fortællingen om 00’ernes nybrud og forandringer, om to unge mænd der begge er involverede i en magtfuld familievirksomhed. Den ene føres ind mod familiens inderste liv og væk fra opvækstens skygger, den anden føres væk fra familien og ind i krigens meningsløshed.
fb2epub
Dra och släpp dina filer (upp till fem åt gången)