bookmate game
da
Böcker
Matias Faldbakken

The Hills

Velkommen til The Hills, Oslos mest velansete og hæderkronede restaurant, gennemsyret af tradition og elegance og fyldt med tjenere, stamgæster, lysekrone og garderobefolk, mezzanin, varekældre, barchef og huspianist. Interiøret er centraleuropæisk med mosaikker i koncentriske cirkler på gulvet og væggene fulde af portrætter, tegninger, malerier og klistermærker. Romanens fortæller har været stedets tjener i tretten år. Med sin diskretion og sit fulde overblik over alt, hvad der sker i lokalet, er han romanens øjne og ører. Ideen om det gamle Europa holdes i hævd i den noget nedslidte restaurant. Der hersker en veletableret orden, hvor alt har sin plads, og intet udefra trænger ind. Indtil truslen om uro og forandring pludselig melder sig i form af en purung kvinde, der en dag sætter sig sammen med det faste klientel.

183 trycksidor
Ursprunglig publicering
2019
Utgivningsår
2019
Översättare
Sara Koch
Har du redan läst den? Vad tycker du om den?
👍👎

Intryck

 • Johnny Skou Nielsendelade ett intryckför 4 år sedan
  👍Värt att läsa

Citat

 • Michel Steen-Hansenhar citeratför 5 år sedan
  Barchefen er stedets hukommelse, hendes ansigtstræk får hende til at ligne en akademiker, men hun er lidt for glad til at være akademiker.
 • Camillahar citeratför 4 år sedan
  »Beklager forsinkelsen,« siger Grisen og ler undskyldende, ikke med et grynt, men med en slags vrinsk. Hvad hedder det vrinsk et æsel laver? Et hyl? Grisen ler med et skarpt hyl, som han ofte gør. Jeg har ofte tænkt tanken at Grisen er et æsel, i overført betydning, og et æsel kender man fra europæisk mytologi og litteratur – altså ikke det gamle, græske »stædig og dum«, men det bibelske »pålidelig og loyal«. Men lige nu altså ikke særlig pålidelig.

  »Hvor mang
 • Camillahar citeratför 4 år sedan
  »Beklager forsinkelsen,« siger Grisen og ler undskyldende, ikke med et grynt, men med en slags vrinsk. Hvad hedder det vrinsk et æsel laver? Et hyl? Grisen ler med et skarpt hyl, som han ofte gør. Jeg har ofte tænkt tanken at Grisen er et æsel, i overført betydning, og et æsel kender man fra europæisk mytologi og litteratur – altså ikke det gamle, græske »stædig og dum«, men det bibelske »pålidelig og loyal«. Men lige nu altså ikke særlig pålidelig

I bokhyllorna

fb2epub
Dra och släpp dina filer (upp till fem åt gången)