bookmate game
Édouard Louis

Forvandlingens metode

«Historien om mit liv er en lang række af brudte venskaber. På hver etape af mit liv, af dette kapløb med mig selv, har jeg været nødt til at forlade mennesker, jeg har elsket, for at kunne komme endnu længere. Det var ikke en bevidst beslutning fra min side, og heller ikke fra deres: Jeg kæmpede for at forvandle mig selv, og de havde ikke den samme besættelse …»
Den franske forfatter Édouard Louis’ autofiktive roman “Forvandlingens metode” er en fortælling om at bevæge sig fra samfundets absolutte bund til de øverste tinder. Om at flygte fra sin baggrund gennem succes, blive en del af Paris’ økonomiske og sociale elite, om de affærer med ældre rigmænd og adelige det involverer, og den først berusende, siden kvalmende omgang med eliten. Det er en roman om at forvandle alt ved sig selv for at nå sit mål, om sejrene undervejs, men også om de hjerteskærende brud, forvandlingen kræver.
216 trycksidor
Ursprunglig publicering
2023
Utgivningsår
2023
Förlag
Gyldendal

Andra versioner

Har du redan läst den? Vad tycker du om den?
👍👎

Intryck

 • b2449585534delade ett intrycki fjol
  👍Värt att läsa

  Den var
  God ikke den største litteraturv

 • Mette Toftdahldelade ett intryckför 3 månader sedan
  👍Värt att läsa

 • Rikke Kallesøe Bøg Raeckedelade ett intryckför 6 månader sedan
  👍Värt att läsa

Citat

 • kropkrophar citerati fjol
  Jeg havde drømt om at blive genkendt på gaden, drømt om at være usynlig, drømt om at forsvinde, drømt om at vågne en skønne dag og være en pige, drømt om at være rig, drømt om at begynde forfra på det hele.

  Woah

 • kropkrophar citerati fjol
  Jeg holdt forelæsninger på Harvard, Berkeley og Sorbonne og blev i begyndelsen benovet over den tilværelse og siden blasert og led og ked af det.
 • kropkrophar citerati fjol
  Jeg var flygtet til Barcelona for der at skabe en ny tilværelse sammen med en falleret aristokrat, jeg havde forsøgt at tage til Indien og opgive alt, jeg havde boet i en lillebitte etværelses i Paris, haft en stor lejlighed i et af de mest velhavende kvarterer i New York, vandret i ugevis alene tværs over USA, besøgt middelstore, ukendte og spøgelsesagtige byer i et forsøg på at gøre mig fri af alt det, mit liv havde udviklet sig til.

I bokhyllorna

fb2epub
Dra och släpp dina filer (upp till fem åt gången)