bookmate game
da

Jens Christian Grøndahl

Jens Christian Grøndahl (f. 1959) har læst filosofi fra 1977-79 og uddannede sig i 1983 til filminstruktør ved Statens Filmskole. I 1985 debuterede han med romanen "Kvinden i midten", der blev betragtet som en smal bog, men over årene er der kommet flere og flere læsere til hans omfattende forfatterskab. Foruden romaner har han også skrevet essays, børnebøger og en selvbiografi. Hans romaner er udkommet i over 30 lande og har modtaget mange litterære priser i ind- og udland bl.a. De Gyldne Laurbær i 1998, som han modtog for "Lucca".

Översatta böcker

Citat

metteovehar citeratför 10 månader sedan
I tilbageblik er det min første erfaring med, at forventningen udgør det egentlige klimaks. Forventningen om lykke eller fylde, slet og ret. Oplevelsen af, at et nu og et sted bliver ved med at udvide sig, så man ikke ønsker sig andre steder hen. Siden går det op for én, at man egentlig helst ville have været på vej altid netop dertil
metteovehar citeratför 10 månader sedan
al kunst kommer evnen til dét, og det er virkelig en evne. Noget, der kan opøves, disciplineres og formes. Det meste af tiden bevæger vi os som søvngængere gennem verden, idet vi forfølger vores mål. Hånden finder tingene, målsætningerne finder deres midler, verden er på skift et forrådskammer for den umættelige ambition og en mur, som man hamrer panden imod med sine drømme og forhåbninger. Den åbner sig først, når man selv åbner øjne og sind for tingenes og stedernes forunderlige væren. Og dét var i kunsten et formål i sig selv, før værket blev det. At åbne øjne og sind.
metteovehar citeratför 10 månader sedan
Håb, sagde han, var ikke et spørgsmål om, hvorvidt noget ville gå godt eller lykkes i det lange løb. Håb handlede om, hvorvidt det ville have givet mening.

Intryck

Jette Andersendelade ett intrycki fjol
💡Lärde mig mycket
👍Värt att läsa

Xxx

Finn Juhl Pedersendelade ett intrycki fjol
👍Värt att läsa

Jens Chr. Grøndahl boltrer sig i sproget. Udnytter alderens visdom. Jeg nød hver eneste side.

 • Jens Christian Grøndahl
  Fra i nat sover jeg på taget
  • 132
  • 3
  • 5
  • 6
  da
  Böcker
 • Andreas Jørgensendelade ett intrycki fjol
  👍Värt att läsa

  Gid

  fb2epub
  Dra och släpp dina filer (upp till fem åt gången)