bookmate game
da
Böcker
Kim Leine

Afgrunden

Marts 1918. Tvillingerne Kaj og Ib Gottlieb rejser til Finland for at deltage som frivillige i borgerkrigen der netop er brudt ud deroppe, og deltager i stormen på byen Tampere.

Efter dette møde med krigen følger vi dem, hver for sig og sammen, i den lange fredstid, op gennem 20’ernes og 30’ernes tiltagende nazificering og uroligheder i Danmark og Tyskland, med afstikkere til Mellemøsten og USA.

Og med ét er de tilbage i krigen, i besættelsestid og modstandskamp, hvor de balancerer på en knivsæg i deres legen kispus med Gestapo i Københavns gader. Men hvor er afgrunden; er den i krigen eller i freden, eller er den et helt tredje sted?

Afgrunden er en stor fortælling om krig og freden, om kærligheden og drifternes veje og vildveje og om at være menneske i det onde 20. århundrede — og til hver en tid.
637 trycksidor
Ursprunglig publicering
2015
Utgivningsår
2015
Förlag
Gyldendal

Andra versioner

Har du redan läst den? Vad tycker du om den?
👍👎

Intryck

 • Kelddelade ett intryckför 2 år sedan
  👍Värt att läsa
  💡Lärde mig mycket
  🎯Givande

  En helt anderledes roman fra Leine - voldsom og blodig, men uhyre troværdig og interessant. Det sætter et personligt perspektiv på de ellers - for mig - ukendte modstandsfolk under anden verdenskrig.

 • Lteskildsen ApSdelade ett intryckför 4 år sedan

  Mærkelig men genial

Citat

 • Anastasiahar citeratför 2 år sedan
  er ikke gået glip af meget, skulle jeg hilse og sige.
 • Christian Pedersenhar citeratför 6 år sedan
  en lampe med en grøn skærm. Han åbner bogen. Den er hundrede år gammel: Lærebog i Danmarks Historie til Skolebrug. Han begynder at læse fortalen: „Ved at udarbeide nærværende Lærebog efter min for et Par Aar siden udgivne Haandbog i Fædrelandets Historie har jeg havt den opvoxende Ungdom for Øie, der i Skolen skulde gjøre sig bekjendt med hvad der i ældre og nyere Tider har tildraget sig i Fædrelandet, og ved denne Kundskab voxe i Kjærlighed og Agtelse for det.“ Det er en smuk sætning, den er som musik. Han ville ønske han kunne blive siddende her i dagevis og læse den slags gamle bøger skrevet med en fuldendt melodisk syntaks.
 • Christian Pedersenhar citeratför 6 år sedan
  Kaj sidder i biografmørket et eller andet sted i Europa og ser ugerevyer med filmklip fra de første troppebevægelser, taler fra statslederne, billeder der flimrer forbi. Der er ingen der griner ad Hitler mere, jo, danskerne gør, ligesom de griner ad alt på denne jord. Hitler ligner en mand der er ved at overtage verden, og får det til at tage sig ud som en gunstbevisning han yder den.

I bokhyllorna

fb2epub
Dra och släpp dina filer (upp till fem åt gången)