bookmate game
da
Böcker
Simone de Beauvoir

En velopdragen ung piges erindringer

“En velopdragen ung piges erindringer” er en medrivende og øjenåbnende, øm og vred selvbiografi af en af det 20. århundredes mest indflydelsesrige litterære stemmer, Simone de Beauvoir.
“En velopdragen ung piges erindringer” er på en gang et intimt og eksistentielt portræt af, hvordan det er at vokse op i en borgerlig fransk familie og som ung pige gøre oprør mod de sociale konventioner for til sidst at bryde ud af de stramme bånd.
Simone de Beauvoir beskriver sit liv fra fødslen i 1908 til studentertiden på Sorbonne, hvor hun møder Jean-Paul Sartre og drives af en ukuelig frihedslængsel og eksistentielle og intellektuelle ambitioner.
“En velopdragen ung piges erindringer” er en klassiker inden for erindringslitteraturen og en fængslende fortælling om en ung, intellektuel piges udvikling fra at være dybt religiøs til at blive en af de mest frihedssøgende kvinder i sin generation.
Nyoversat af Lilian Munk Rösing og Birte Dahlgreen.
531 trycksidor
Ursprunglig publicering
2022
Utgivningsår
2022
Förlag
Gyldendal
Har du redan läst den? Vad tycker du om den?
👍👎

Intryck

 • Erik Johansen Jappedelade ett intrycki fjol
  👍Värt att läsa
  🔮Oanat djup
  💡Lärde mig mycket
  🚀Sidvändare

  Fanatisk bog - ligger højt på min liste over årets læseoplevelse.

Citat

 • Erik Johansen Jappehar citerati fjol
  Han regnede helt sikkert ikke med at leve en tilværelse som embedsmand; han hadede rutiner og hierarkier, karrierer, hjemmet, rettigheder og pligter, alt det alvorlige i livet. Han havde svært ved tanken om at skulle have et job, kollegaer, overordnede, regler man skulle overholde og pålægge andre; han ville aldrig blive familiefar og heller ikke en gift mand. Med det sværmeri der lå i tiden, og med sine treogtyve år drømte han om store rejser: Han ville tage til Konstantinopel, og omgås havnearbejderne; han ville rejse til samfundets bund og drikke sig fuld sammen med alfonserne; han ville rejse verden rundt, og hverken Indiens pariaer eller præsterne fra Athos-bjerget eller fiskerne fra Newfoundland ville have nogen hemmeligheder for ham. Han ville ikke slå rod nogen steder, og han ville ikke belemre sig med nogen ejendom overhovedet; ikke for at forblive disponibel uden noget formål, men for at kunne bevidne alt.
 • Erik Johansen Jappehar citerati fjol
  Vi talte om mange ting, men især om et emne som interesserede mig mere end nogen andre: mig selv. De andre indlemmede mig i deres egen verden når de foregav at forklare hvem jeg var, de irriterede mig; Sartre derimod forsøgte at placere mig i mit eget system, han forstod mig i lyset af mine værdier, mine planer.
 • Erik Johansen Jappehar citerati fjol
  Den dag jeg blev nitten, skrev jeg, i Sorbonnes bibliotek, en lang dialog hvor to stemmer der begge var mine, skiftedes til at udtale sig: Den ene fremførte altings tomhed, afskyen og leden; den anden hævdede at det er smukt at være til, om det så var ørkesløst. Fra den ene dag til den anden, fra den ene time til den anden gik jeg fra mismod til hovmod. Men hele efteråret og hele vinteren var det der var fremherskende i mig, angsten for en dag at finde mig selv „besejret af livet“.

I bokhyllorna

fb2epub
Dra och släpp dina filer (upp till fem åt gången)