da
Böcker
Anna Rosling Rönnlund,Hans Rosling,Ola Rosling

Factfulness

“Factfulness” handler om verden, og hvordan vi kan blive bedre til at forstå den, som den virkelig er.
Når man stiller folk simple spørgsmål om globale tendenser, giver de altid de forkerte svar. Hvor mange piger går for eksempel i skole? Hvor stor vil Jordens befolkning være i 2050? Og lever størstedelen i rige eller fattige lande?
I “Factfulness” forklarer Hans Rosling sammen med Ola Rosling og Anna Rosling Rönnlund, hvorfor misforståelserne sker. De beskriver 10 fundamentale menneskelige instinkter, som konsekvent forhindrer os i at have et faktabaseret verdenssyn. Læs denne bog, og dit syn på verden vil blive forandret for altid.
«En af de vigtigste bøger jeg nogensinde har læst — en uundværlig vejledning i at tænke klart om verden.” — Bill Gates

Hans Rosling blev født i Sverige i 1948 og var uddannet læge. Fra 1997 var han professor i international sundhed på Karolinska Instituttet. Hans Rosling er blevet udnævnt af TIME som en af verdens 100 mest indflydelsesrige personer, og hans TED Talks er samlet blevet set mere end 20 millioner gange. Hans Rosling har skrevet denne bog sammen med sin søn og svigerdatter, Ola Rosling og Anna Rosling Rönnlund, som fortsætter arbejdet gennem den succesrige Gapminder Foundation. Hans Rosling døde af kræft i februar 2017.
440 trycksidor
Upphovsrättsinnehavare
Lindhardt og Ringhof
Ursprunglig publicering
2019
Utgivningsår
2019
Översättare
Annemette Goldberg
Har du redan läst den? Vad tycker du om den?
👍👎

Intryck

  • mistukdelade ett intryckför 5 år sedan
    👍Värt att läsa
    💡Lärde mig mycket
    🎯Givande

    Разрывает стереотипные шаблоны привычного представления о мировых тенденциях четкими статистическими данными.

    Сам проект Gapminder это уникальная работа с огромным набором данных собранных в одном месте.

  • Karl Christian Nielsendelade ett intryckför 3 år sedan
    👍Värt att läsa

    Noget af en øjenåbner.

  • Hans Christian Buhldelade ett intryckför 3 år sedan
    👍Värt att läsa

    Maner til eftertanke.

Citat

  • Anne Marie Vind Ludvigsenhar citeratför 3 år sedan
    Indledning

    Derfor elsker jeg cirkus

    Jeg elsker at gå i cirkus. Jeg elsker at se en jonglør kaste hvinende motorsave op i luften eller en linedanser, som laver ti saltomortaler i træk. Jeg elsker synet og følelsen af forbløffelse og glæde, når jeg er vidne til noget, som tilsyneladende er umuligt.
    Da jeg var barn, drømte jeg om at blive cirkusartist. Men mine forældre drømte om, at jeg skulle have den gode uddannelse, de aldrig havde fået. Så jeg endte med at læse medicin.
    En eftermiddag på universitetet, under en i øvrigt tør og kedelig forelæsning om spiserøret, sagde vores professor: »Hvis der sidder noget fast i halsen, kan man fremme passagen ved at stikke hagen fremad.« For at illustrere det viste han os et røntgenbillede af en sabelsluger.

    Det slog mig som et lyn fra en klar himmel. Min drøm var ikke forbi! Et par uger tidligere havde vi studeret reflekser, og jeg havde opdaget, at jeg var den på holdet, som kunne stikke fingrene længst ned i halsen uden at få opkastningsfornemmelser. På det tidspunkt var det ikke noget, jeg pralede af. Jeg mente ikke, det var en vigtig færdighed. Men nu indså jeg, hvad den kunne bruges til, og min barndoms drøm blev genopvakt i samme sekund. Jeg bestemte mig for at blive sabelsluger.
    Mine første forsøg var ikke opmuntrende. Jeg havde ikke nogen sabel, så jeg brugte en fiskestang i stedet for, men lige meget hvor mange gange jeg øvede mig foran spejlet i badeværelset, kunne jeg kun skubbe stangen et par centimeter ned i halsen, før den sad fast. Til sidst måtte jeg opgive min drøm for anden gang.
    Tre år senere var jeg turnuskandidat på en medicinsk afdeling. En af mine første patienter var en gammel mand med en vedvarende hoste. Jeg spurgte altid ind til mine patienters arbejde, i tilfælde af at det var relevant, og det viste sig, at manden havde været sabelsluger. Jeg var ved
  • Hustek Industri ApShar citeratför 6 år sedan
    Din vigtigste udfordring, når du skal udvikle et faktabaseret verdensbillede, er at indse, at de fleste af dine førstehåndsindtryk er fra Niveau 4, og at dine andenhåndsindtryk bliver filtreret via massemedierne, som elsker atypiske, usædvanlige begivenheder og undgår det normale.
  • Morten Kjærhar citeratför 3 år sedan
    Skridt for skridt og år for år bliver verden bedre. Ikke ud fra hver eneste målestok hvert eneste år, men som hovedregel.

I bokhyllorna

fb2epub
Dra och släpp dina filer (upp till fem åt gången)