bookmate game
da
Böcker
Jeanette Varberg

Viking

VIKING er Jeanette Varbergs brede fortælling om vikingetiden. Hun sætter vikingetogterne i centrum og skriver om de vikinger, der kom til at sætte deres spor i hele datidens Europa. Fra Irland til Rusland, fra Grønland til Middelhavet blev vikingerne en del af historien, og de træder frem i arkæologien og kilderne. Nordens krigere satte sejl i en jagt på guld, ære og i sidste ende land. Plyndringer, slagmarker og magtkampe, politiske magtspil, rænkespil og landvindinger er alle facetter af fortællingen om vikingerne ude i Skandinavien og Europa. Samtidig så tiden en stærk udvikling af de skandinaviske kongedømmer, store konger samlede magten og grundlagde det Danmark, vi kender.
870 trycksidor
Ursprunglig publicering
2019
Utgivningsår
2019
Förlag
Gyldendal

Andra versioner

Har du redan läst den? Vad tycker du om den?
👍👎

Intryck

 • Elsebeth Hansendelade ett intryckför 3 år sedan
  👍Värt att läsa

  Fantastic intet mindre

 • Mariadelade ett intryckför 3 år sedan
  👍Värt att läsa

  God bog

 • Bodil Steiner Bruundelade ett intryckför 3 år sedan
  👍Värt att läsa
  💡Lärde mig mycket

  Mangler bare en kongerække af kongerne før Gorm.

Citat

 • miabjoerghar citeratför 3 år sedan
  De ældste landsbynavne som ender på -heim, -inge, -lev, -løse og -sted hører ifølge stednavneforskerne til helt tilbage i jernalderen.
 • Gert Jørn Notlerhar citeratför 3 år sedan
  Manden med det prægtigste sværd lå øverst i bunken af døde, og han havde en lille spillebrik i munden, som måske var en konge fra brætspillet Hnefatafl som var vikingernes foretrukne spil, før skakspillet introduceredes.
 • Gert Jørn Notlerhar citeratför 3 år sedan
  . Men en fejl har sneget sig ind, Q er blevet til TH. Under indskriften er der tilføjet et anker, som er et tidligt kristent symbol. Palindromet er ikke blevet tydet, og indskriften har sikkert været anset for at være en form for beskyttende magi. Palindromet er kendt fra koptiske kilder, hvor der også fra tid til anden var uorden i palindromet. Selve bjergkrystalkuglen, som viste verden på hovedet, når man så igennem, den, blev også tillagt magiske evner.31 Den uforståelige indskrift tolkes til at høre til et tidligt alternativ til den katolske kristendom: gnosticismen. Gnostikernes filosofiske overbevisning tillagde det ondes kraft lige så meget vægt i verden som det godes. Bevægelsen havde mange retninger og var udbredt i det østlige Middelhavsområde og i Mellemøsten

I bokhyllorna

fb2epub
Dra och släpp dina filer (upp till fem åt gången)