Ligesom det første fortsætter andet bind af Niels Henrik Hooges filosofiske digtsamling Miljødigte linjen fra det miljø— og bæredygtighedslitterære pionerprojekt, han startede med den lyriske traktat Grøn nation. Endnu en gang opkastes spørgsmålet, hvorfor vi på trods af alle gode hensigter efterlader så lidt af værdi til kommende generationer. Svaret leder os i retning af nødvendigheden af at kombinere natur— og kulturbeskyttelse, her med vægten lagt på kritik af postkulturalismen og dens drivkræfter — faldende samfundsmæssige standarder, semantisk inflation, sprogødelæggelse, dannelsesudskamning, det underholdningsindustrielle kompleks’ altovervældende dominans og alternative fakta.
Med i bogen er også komedien Prisuddelingen. Temaet for teaterstykket, der forlader sig på et nutidigt galleri af Holbergfigurer, er planlægningen og udvælgelsen af vinderen af den litterære del af den første årlige Amerika først prisuddeling — The Amfies.
Uddrag af bogen
Intet er længere bedre
end det, det var, før det blev værre end det, det kunne blive.
(sådan går det de fleste
visioner om fremtidens
samfund)
Men behøver det at være
sådan?
Behøver det bedste at være det godes fjende
i en situation, hvor det gode ingen andre venner
har?
Om forfatteren
Niels Henrik Hooge er jurist og magister i filosofi. Hans interesse for miljø og bæredygtighed går mange år tilbage i tiden og har manifesteret sig i aktivisme, samarbejde med en lang række miljøorganisationer i Danmark og udlandet, såvel som i mange forskellige typer tekster.