bookmate game
da
Böcker
Pernille Ipsen

Et åbent øjeblik

Et åbent øjeblik er en levende og dokumentarisk fortælling om syv rødstrømper, som i sommeren 1971 ad forskellige veje mødtes på den første kvindelejr på Femø — og tog deres nye fællesskab med sig hjem til hverdagen. Sammen satte de sig for at finde ud af, hvad kvinder ville og kunne, hvis de ikke skulle relatere sig til mænd. De besatte et hus i centrum af København og fandt nye måder at være kvinder på.

Et åbent øjeblik er historiker Pernille Ipsens nære, vidtfavnende og komplekse portræt af sine syv kollektivmødre. De tilhørte en generation, som gjorde det personlige politisk, rykkede ved forestillinger om, hvordan kvinder kunne og skulle leve, og udfordrede forholdet mellem mænd og kvinder. Det er en beretning, der handler om Rødstrømpebevægelsen, Lesbisk Bevægelse, køn, seksualitet, feminisme — og hvor livgivende og svært det er at frigøre sig fra det gamle og gøre noget nyt.
616 trycksidor
Ursprunglig publicering
2020
Utgivningsår
2020
Förlag
Gyldendal

Andra versioner

Har du redan läst den? Vad tycker du om den?
👍👎

Intryck

 • Ane Vibe Jensendelade ett intryckför 3 år sedan
  👍Värt att läsa
  💧Tårdrypande

  ❤️

 • Елена Григорьеваdelade ett intryckför 3 år sedan

  Meget godt.

 • Bente Valbakdelade ett intryckför 3 år sedan

  Skriv et par linjer

Citat

 • Елена Григорьеваhar citeratför 3 år sedan
  det var i Kvindehuset, jeg for alvor oplevede, at jeg var okay, og at jeg betød noget. Det var som at træde ud af en form for isolation.”
 • Елена Григорьеваhar citeratför 3 år sedan
  ”Vi var de dygtige piger fra gymnasiet,” siger Karen, “men da vi kom på universitetet, var det mændene, der dominerede. Jeg opfattede også mændene som de kloge og mig selv som en stor idiot, men samtidig vidste jeg godt, at jeg var dygtig, så der måtte være noget galt. Der måtte være en grund til, at det kun var mændene, der talte.”
 • Simon Bramsenhar citeratför 3 år sedan
  og ”Vil du have kød, så gå til slagteren”.

I bokhyllorna

fb2epub
Dra och släpp dina filer (upp till fem åt gången)