bookmate game
da
Böcker
Nina Lykke

Næste

Nina Lykkes «NÆSTE! En lægeroman» vandt Brage-prisen, Norges største litterære pris. Den har solgt over 40.000 eksemplarer i Norge og er solgt til udgivelse i 10 lande. Med denne roman har betegnelsen ”lægeroman” fået en helt ny betydning: Elin er flyttet ind på sit lægekontor, hvor patienterne kommer strømmende dagen lang med alle deres skavanker, lidelser og andre dårligdomme. Hun har været praktiserende læge i tyve år. Mindst lige så længe har hun været gift med Aksel. Men før Aksel var der Bjørn, som pludselig dukkede op på Facebook, og som har vendt op og ned på alting. Nu bor Elin på lægecenteret, og må gemme sig for vagterne, når de går deres aftenrunder. Ovre i hjørnet står plastikskelettet Tore og griner ad hende. Og hjemme i rækkehuset sidder Aksel og raser — hvis han da ikke er gået i seng med den nyskilte naboveninde Gro.

Næste! er en roman om selvindsigtens forbandelser og fornægtelsens velsignelser.
254 trycksidor
Ursprunglig publicering
2020
Utgivningsår
2020
Förlag
Gyldendal
Översättare
Kristian Bang Foss
Har du redan läst den? Vad tycker du om den?
👍👎

Intryck

 • Mette Jensendelade ett intryckför 3 år sedan
  👍Värt att läsa

  Genialt skrevet!!

 • Christina Nissendelade ett intryckför 3 år sedan

  Jeg ved ikke hvad jeg skal synes om den. På den ene side er der mange gode betragtninger af parforholdet, som man kan sagtens kan sætte sig ind i. På den anden side irriteres jeg af Elins laden stå til. Slutningen lander med et bump, en irriterende overrraskelse.

 • Anne KLdelade ett intryckför 4 år sedan
  👍Värt att läsa
  🎯Givande
  🚀Sidvändare

  Virkelig fin lille bog med den ene skarpsindige reflektion efter den anden.

Citat

 • Pia Dissinghar citeratför 3 år sedan
  Vi er følsomme allesammen, vi ryster og dirrer af følelser døgnet rundt, forskellen ligger i evnen til at skjule og fortrænge, ikke andet.
 • Pia Dissinghar citeratför 3 år sedan
  Indtil nu har jeg ikke mødt et eneste såkaldt almindeligt menneske. Hverdagsmennesker, simple skabninger, gennemsnitsmennesker, skabelon- mennesker – jeg har endnu ikke mødt et,
 • Yvonne Godrum Overgaardhar citeratför 3 år sedan
  De overrasker mig ikke længere, alle de historier om familier, der har siddet fredeligt rundt om middagsbordet i det ene øjeblik, og i det næste er alle døde. Han var jo så flink og rar, siger naboen om familiefaren, der tog livet af hele familien og derefter sig selv. Han havde altid en venlig kommentar, hvordan kunne, hvordan er det muligt, det er ufatteligt. Men det er ikke ufatteligt. Den tyske by Dresden tog det mange hundrede år at bygge, men kun nogle få dage at bombe sønder og sammen. Den ene dag går man der, fuldt optaget af aftaler og ærinder og klokkeslet, den næste dag vakler man rundt blandt slaggehøje og ruiner. Man kan træde forkert i trafikken og blive kørt over af en bus, det kan ske når som helst, og hvis ikke det sker for dig, så sker det hver dag for nogle andre, det kan man læse i avisen. I avisen kan man desuden læse om folketingsmedlemmet, der brugte skatteborgernes penge på prostituerede, og om den pædofile fodboldtræner, far til tre og elsket af alle, hvordan er det muligt. En hel verden af handlinger og hændelser, der ikke tåler dagens lys, men som alligevel fortsætter, nærmest regelmæssigt, år efter år, langt væk fra al logik og produktivitet. En særlig dimension, der for det meste er skjult, men så får man nu og da et glimt af dette kaos, det upassende begær og alt det andet, alt dette irrationelle og gådefulde, som der også findes ansatser til i os selv, men det orker vi ikke at forholde os til, og derfor begraver vi det under et tykt lag af humor, mad, rus, internet, sport, penge, istandsættelse, fast ejendom, husarbejde og tusinde andre distraktioner.

I bokhyllorna

fb2epub
Dra och släpp dina filer (upp till fem åt gången)