da
Böcker
Bo Zoffmann,Karin Jessen

Motivation og ledelse

MOTIVATION OG LEDELSE er en bog som i et let formidlet sprog fortæller om den nyeste teori og praksis inden for motivation. Bogen tager udgangspunkt i en række virkelige cases, hvor erhvervskonsulenterne Karin Jessen og Bo Zoffmann fortæller om inspirerende og typiske motivationsforløb, de har gennemgået i virksomheder. Gennem bogen beskriver forfatterne relevante værktøjer, øvelser og gode råd, så de er nemme at gå til for den enkelte leder. Bogen er skrevet til alle, som til daglig har ansvar for at øge medarbejderes motivation og skabe resultater gennem andre mennesker. Og bogen fokuserer blandt andet på, hvordan man kan skabe de rammer, der gør medarbejderne i stand til selv at finde ind til kernen af, hvad der motiverer dem og dermed styrke deres evne til at motivere sig selv.
221 trycksidor
Upphovsrättsinnehavare
Lindhardt og Ringhof
Ursprunglig publicering
2011
Utgivningsår
2011
Illustratör
Getty Getty Images
Har du redan läst den? Vad tycker du om den?
👍👎

Citat

  • Jonas Brix Schrøder Pedersenhar citeratför 4 år sedan
    Når den enkelte gennemgår og vægter styrken og betydningen af hver af de 16 faktorer, kan der til sidst tegnes en præcis og individuel motivationsprofil for lige netop ham.

    Tabel 3: Reiss’ 16 indre motivationsfaktorer.
    Kilde: Steven Reiss: »Multifaceted Nature of Intrinsic Motivation: The Theory of 16 Basic Desires«, Review of General Psychology 2004, Vol.
  • Jonas Brix Schrøder Pedersenhar citeratför 4 år sedan
    Virksomhederne kan altså ikke længere regne med at fastholde deres medarbejdere i årevis, fordi de stiller et fast job i udsigt. De er nødt til at fokusere på trivsel, udfordringer og faglig og personlig udvikling, når de skal tiltrække og fastholde deres medarbejdere – afhængigt af hvilken type medarbejder det drejer sig om. Balance mellem arbejdsliv og privatliv er også et aspekt, der i stigende grad lægges vægt på.
    Vi har gennem en årrække fulgt en gruppe unge studerende, dels for at finde deres motivationsdrivere, mens de studerede, dels for at følge, hvilke motivationsdrivere der kom i spil, når de kom ud på arbejdspladserne. De fuldendte alle en længerevarende uddannelse med gode resultater, og de kom også alle i job.
    Typisk for denne håndfuld unge er, at de hurtigt keder sig i jobbet – de vil først og fremmest opleve, at de gør en forskel. De er levende eksempler på den nye generation, som er på vej ud på arbejdsmarkedet. Når de står over for en ny opgave, vil de som regel spørge sig selv: ‘Hvad får jeg ud af det?’ De spejder hele tiden efter nye udfordringer, og efter to-tre år i fast arbejde tog halvdelen af dem orlov eller sagde deres job op for at rejse til udlandet. Ikke for at arbejde eller fortsætte karrieren, men for at realisere sig selv endnu en gang. Deres motivationsdriver ser ud til at være udvikling, selvrealisering og behov for stor indflydelse.
    Generationer
    Alder, eller hvilken generation man tilhører, har afgørende betydning for ens sæt af værdier, holdninger, følelser og hele referenceramme. Vi deler generationerne ind i tre forskellige grupper: Babyboomgenerationen, som er efterkrigsgenerationen, født mellem 1946 og 1960. Generation X, som er midtergenerationen, født mellem 1961 og 1976, og så Generation Why, de unge og kommende på arbejdsmarkedet, født mellem 1976 og 1994. Der er en verden til forskel på at lede en medarbejder fra Babyboomgenerationen og en nyuddannet fra Generat
  • Allan Karl Christiansenhar citeratför 5 år sedan
    resultatet kan, ifølge den canadiske undersøgelse, blive en forøgelse af produktiviteten på mellem 52 og 127 procent.

I bokhyllorna

fb2epub
Dra och släpp dina filer (upp till fem åt gången)