tr
İsmail Hami Danişmend

Tarihi Hakikatler

Berätta för mig när boken läggs till
För att kunna läsa den här boken överför filer i EPUB- eller FB2-format till Bookmate. Hur laddar jag upp en bok?
İsmail Hami Danişmend, Türk tarihi ve Türk dili sahasındaki araştırmalarıyla tanınmış seçkin bir tarihçimiz ve oldukça değerli bir fikir adamımız olarak kendisini bütün ilim çevrelerine kabul ettirmiş bir büyüğümüzüdür. Tarihi Hakikatler, ünlü tarihçi ve fikir adamımız İsmail Hami Danişmend'in iki ciltlik eserinden özenli bir seçkidir. Osmanlı dönemine ait birçok yerli yabancı tarihi kaynaklardan istifadeyle hazırlanan eserde, Türklerin askeri, siyasi ve sosyal hayat yapılanmaları hakkında önemli tespitler ve açılımlar yer alıyor. Osmanlı padişahlarının liderlik ve kişilik özellikleri, Osmanlı tarihindeki ilkler, saray kültürünün ayrıntıları ve daha birçok nitelikli açıklamalar yer alıyor. Tarihi Hakikatler'de önde gelen Türk büyüklerinin ayırt edici pek çok özelliğini orijinal ve ince nükteler ve kitabın sonunda tarihten ilginç anekdotlarla okuyacaksınız. 
İsmail Hami Danişmend 
Dört ciltlik Osmanlı Tarihi Kronolojisi başta olmak üzere otuzu aşkın önemli esere imza atmış, Milli Mücadele kahramanlarımız arasında yerini almış, üniversitelerde dersler vermiş çok güçlü bir tarihçi, edebiyatçı ve fikir adamıdır.
Den här boken är inte tillgänglig just nu
216 trycksidor
Utgivningsår
2007
Har du redan läst den? Vad tycker du om den?
👍👎

Citat

  • Ziya Kalafathar citeratför 4 år sedan
    Cehalette o kadar ilerledik ki, devletimizin kaç yüzyıllık bir devlet olduğunu bile bilmiyoruz.
  • Faik Eryaşarhar citeratför 6 år sedan
    DEVASIZ DERT

    Bugünkü tıbbın kurucusu olan ibn-i Sina’ya bir gün şöyle bir soru sorulmuş:

    “Her derdin bir devası vardır derler. Dünyada devası olmayan dert yok mudur?”

    O büyük alim de şu cevabı vermiş:

    “Derdin devasızı, iyinin kötüye muhtaç olmasıdır!”
  • Faik Eryaşarhar citeratför 6 år sedan
    UNUTULMAZ BİR “HÜKM-İ KARAKUŞİ”

    Selahaddin-i Eyyubî’nin maiyyet ve hükümet adamlarından Bahaüddin Karakuş devletine iyi hizmetlerde bulunmuş olmakla beraber, gayet saf ve cahil bir adam olduğu ve işte bundan dolayı kanunlarla şeriat hükümlerini bilmediği için, işgal ettiği çeşitli mevkilerde çok tuhaf ve akla sığmaz hükümler vermekle şöhret bulmuş ve yüzyıllardan beri halk arasında bu gibi hükümlere hep “Hükm-i Karakuşi” denilmiştir.

    Bu eğlenceli hükümlerden biri de kendi oğluna aittir. Zavallı çocuk bir gün bin dirheme, yani bin gümüş akçeye bir katır satın alıp babasından parasını istemiş, Karakuş da: “Ben o kadar pahalı katır istemem, hemen sahibine iade et!” demiş. Çocuk babasının odasından çıkıp sofada hıçkıra hıçkıra ağlayarak otururken Karakuş’un dostlarından biri gelmiş; gözyaşlarının sebebini çocuktan sorup öğrenince hemen babasının yanına gitmiş: “Aman, oğlun sana yanlış söylemiş. Biz o katırı bin dirheme değil, dokuz yüz doksan dokuz dirheme satın aldık!” demiş. işte bunun üzerine Karakuş’un verdiği “Hükm-i Karakuşi” de şöyle imiş: “Öyle ise benim sandığım kadar pahalı değilmiş: Kâhyama söyle de hemen versin!”

I bokhyllorna

fb2epub
Dra och släpp dina filer (upp till fem åt gången)