da
Böcker
Christian Jungersen

Undtagelsen

 • Helle Bisgaard Rylevhar citeratför 4 år sedan
  Da iagttagerne skulle beskrive hvordan de opfattede ofret, beskrev de der troede ofrets smerter ville fortsætte, hende langt mere negativt end de der troede de kunne standse stødene.
 • gittemeinshar citeratför 4 år sedan
  Når mennesker bliver bevidste om at deres handlinger er i konflikt med deres holdninger, mærker de et ubehag som de vil forsøge at fjerne. Ofte vil de – uden selv at være bevidst om det – gøre det ved at ændre holdninger og følelser i stedet for at ændre deres handlinger.
 • gittemeinshar citeratför 4 år sedan
  Hun har tændt mange små stearinlys i stuen, og ingen af dem siger noget
 • Charlotte Kruchov Raabyhar citeratför 4 år sedan
  Malene har bagtalt hende. Måske har de også gjort det over for Tatiana – og så har deres løgne bare ikke bidt på hende. Det er ikke til at vide. Ligesom det ikke er til at vide hvad Malene og Iben har fundet på at sige til dem alle sammen.
  Tatiana er først i tresserne, meget lille og meget mørk, hun møder som regel op til bestyrelsesmøderne på DCIF i stramme sorte bukser og unikasweatre i pågående farver. Når hun ankommer, farer hun rundt i DCIF’s reolgange med hurtige skridt der er usædvanligt lange for så lille en kvinde. Man hører de hastige smæld fra hendes dyre højhælede sko.
  Anne-Lise har aldrig set Tatiana ryge, men hun forestiller sig at Tatiana engang hvileløst sugede cigaretter i sig gennem flere årtier, hendes hud ser sådan ud.
  Med udgangspunkt i analyser af børnetegninger fra børn i kz-lejre udviklede Tatiana i sin ungdom en psykoanalytisk funderet teori om terapiforløb for børn der har været udsat for lejrophold, tortur eller er blevet tvunget til at se på mens deres forældre blev torteret eller dræbt. Hendes forskning i dette emne har gjort hende til dr.phil. og docent på psykologistudiet ved Københavns Universitet. Desuden er hun tilknyttet det internationalt kendte, københavnske RCT (Rehabilitation Council for Torture Victims) hvor hun arbejder med både ledelse og terapi.
  Anne
 • Nanna Helle Johannsenhar citeratför 4 år sedan
  år folkedrabsforskerne ud fra at almindelige menneskers drab på andre almindelige mennesker er undtagelser fra reglen. De går ud fra at ‘det normale’ mellem mennesker er samarbejde og venlighed.
 • Nanna Helle Johannsenhar citeratför 4 år sedan
  „Det er en undtagelse, for helvede!
 • Lise Skaaning Buushar citeratför 6 år sedan
  Iben ankommer i god tid.
 • Lise Skaaning Buushar citeratför 6 år sedan
  Indtil videre er Malene kun opereret i den ene hånd, men det er helt uforudsigeligt hvordan fremtiden kan blive.
 • Lise Skaaning Buushar citeratför 6 år sedan
  Hun er helt klar over at ét menneske ikke kan fryse en hel gruppe ud – gruppen opdager det ikke engang.
fb2epub
Dra och släpp dina filer (upp till fem åt gången)