bookmate game
da

Leonora Christina Skov

Leonora Christina Skov (f. 1976) er en dansk forfatter, litteraturkritiker og samfundsdebattør. Hun er uddannet i litteraturvidenskab ved Københavns Universitet og har desuden været litteraturanmelder hos både Politiken og Weekendavisen. Hun fik sin litterære debut i 2002 med antologien De røde sko — Feminisme nu, og året efter fik hun sin romandebut med Rygsvømmeren.

Leonora Christina Skov har udfoldet sig litterært i flere forskellige genrer. I nogle af forfatterskabets tidligere værker, eksempelvis Champagnepigen fra 2007, Silhuet af en synder fra 2010 og også frem til Hvor intet bryder viden fra 2015, trækker hun særligt på detektiv— og krimigenren med overraskelse plots, gotiske elementer og psykologiske perspektiver. Senere i forfatterskabet med værker som Den, der lever stille fra 2018 og Hvis vi ikke taler om det fra 2021 bevæger hun sig mere ind i autofiktionen, hvor hun blandt andet trækker på sin egen opvækst og vejen til at blive forfatter.

Med Den, der lever stille opnåede Leonora Christina Skov sit folkelige gennembrud. Denne autofiktive roman handler blandt andet om frigørelse fra forældre, familierelationer, ensomhed og anerkendelse af ens identitet. I 2018 modtog Leonora Christina Skov De Gyldne Laurbær for Den, der lever stille, og romanen er ligeledes blevet filmatiseret i 2023.
år av livet: 1976 nuvarande

Citat

Mogens Christiansenhar citerati fjol
spurgte han, mens flere af drengene grinede, og resten af os holdt vejret.
Mogens Christiansenhar citerati fjol
Den allerførste time vi havde ham, rakte Kenneth hånden op og spurgte, hvad hans kone og børn hed.

Intryck

helleglenndelade ett intrycki fjol
👍Värt att läsa

…tror jeg.

Brittadelade ett intrycki fjol
👍Värt att läsa

Virkelig godt skrevet. Man skal følge godt med i nutid og datid men det gør spændingen endnu større.

Lene Harriet Johnsendelade ett intryckför 2 år sedan
👍Värt att läsa

Virkelig godt fortalt.

fb2epub
Dra och släpp dina filer (upp till fem åt gången)