bookmate game
da

Peter Øvig Knudsen

Peter Øvig Knudsen, født 1961, er journalist og forfatter. Som journalist har Peter Øvig skrevet på månedsbladet Press, Dagbladet Information og Weekendavisen. Siden 2003 har han kun arbejdet som forfatter.

Peter Øvig har skrevet en række bøger, bl.a. forfatterportrætterne i BØRN SKAL IKKE LEGE UNDER FULDMÅNEN fra 1995, generationsportrættet MIN GENERATION fra 1997, EFTER DRABET om modstandsbevægelsens likvideringer fra 2001, romanen HILSNER FRA KLOVNEN fra 2003, BIRKEDAL om en dansk torturbøddel fra 2004 og tobindsværket BLEKINGEGADEBANDEN fra 2007.

I 1996 lavede Peter Øvig sammen med Lars von Trier tv-eksperimentet Marathon for Danmarks Radio, otte 24-timers interview med bl.a. Pia Kjærsgaard, Jens Okking og Ali Hamann. I 2003 instruerede han sammen med Morten Henriksen dokumentarfilmen MED RET TIL AT DRÆBE, baseret på EFTER DRABET.

Peter Øvig modtog i 2004 DR’s Rosenkjærprisen for sine to bøger om besættelsestiden med den begrundelse, at han var "en af de største nulevende formidlere af den nyere danske historie". Som forfatter af bøgerne om Blekingegadebanden har Peter Øvig bl.a. modtaget Cavling-prisen, Montanas Litteraturpris, Læsernes Bogpris, Den Berlingske Journalistpris samt prisen for Årets Historiske Bog.

Böcker

Ljudböcker

Röst

Citat

Per Schou Frosthar citeratför 2 år sedan
Hvad er det for et liv, hvor man ikke kan gøre noget som helst selv
Anette Lehrmann Kristensenhar citeratför 2 år sedan
I månederne forud har jeg været i tvivl, om jeg skulle stable et arrangement på benene.
Anette Lehrmann Kristensenhar citeratför 2 år sedan
spiste, og mor var deprimeret. Ikke tristhed, ikke bedrøvelse, ikke sorg, men kulde. Hun isnede. Når jeg husker vores måltider, husker jeg det hårde, det mørke og tunge, og først og fremmest hendes øjne. Samtidig forsøgte far at holde konversationen i gang med små bemærkninger, men egentlig gjorde det bare situationen mere anstrengende, fordi vi skulle lade, som om alt var OK. ‘Nu skal vi bare hygge, ikke?’“

Intryck

Dorte Reehaugdelade ett intrycki fjol
🔮Oanat djup
💡Lärde mig mycket
🎯Givande
👍Värt att läsa

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Erik Robin Bennike Larsendelade ett intrycki fjol
👍Värt att läsa

“Fed bog” for at blive i hippie sproget

 • Peter Øvig Knudsen
  Hippie 2
  • 124
  • 1
  • 4
  • 17
  da
  Böcker
 • Anette Elbodelade ett intryckför 2 år sedan
  👍Värt att läsa

  Waou stærk bog 👏🏻

  fb2epub
  Dra och släpp dina filer (upp till fem åt gången)