bookmate game
da

Jesper Stein

Jesper Stein (f. 1965) er en dansk forfatter. I 1996 blev han uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og har herefter arbejdet som både kriminalreporter og litteraturjournalist. Han har siden 2015 været fuldtidsforfatter.

Jesper Stein fik sin debut som skønlitterær forfatter i 2012 med værket Uro. Værket er første bind i krimiserien om vicepolitikommissæren Axel Steen. I 2013 udkom Bye bye Blackbird som bind to i serien. De efterfølgende bøger i krimiserien tæller Akrash fra 2014, Aisha fra 2015, Papa fra 2017, Solo fra 2018 og syvende bind City, som udkom i 2023.

For krimiserien om Axel Steen har Jesper Stein modtaget adskillige priser. I 2015 modtog han Dan Turell Medaljen for serien, og året efter blev han belønnet med De Gyldne Laurbær for Aisha, fjerde bind i serien. For sjette bind Solo modtog han prisen for årets bedste danske krimi af Det Danske Kriminalakademi, og listen over priser og gode anmeldelser fortsætter derfra.

Foruden sin populære og anmelderroste krimiserie har Jesper Stein også udgivet det selvbiografiske værk Rampen i 2020, der dykker ned i forfatterens komplicerede opvækst med sine forældre, samt Ædru i 2022, som omhandler alkoholisme fra den fordrukne mandlige forfatters perspektiv.
år av livet: 1965 nuvarande

Böcker

Ljudböcker

Röst

Citat

TLhar citeratför 2 år sedan
Nej, det duede ikke … måske noget med astrofysikere.
ingebendt15551har citerati fjol
Det var muligt, at folk i storbyer kunne trives fint, selvom de ikke vekslede så meget som et ord med deres naboer, men i en flække med fem huse var det ulideligt, og så længe Peter og Bengt undgik hinanden, fik de jo aldrig løst problemerne.
Giniehar citerati fjol
erfarne journalister, Martin Lindberg, til politiet og fik fat på Corneliussen, der forsøgte sig med jovial krisestyring.

Intryck

Anja Markussendelade ett intryckför 4 månader sedan
👍Värt att läsa

🩵🩵🩵🩵🩵👌🏼😎

Thomas Grønbeck Pedersendelade ett intrycki fjol
👍Värt att läsa

👌👌👌

Mariola Kirsznerdelade ett intryckför 2 år sedan
🎯Givande
👍Värt att läsa

Virkelig spændende læsning!

fb2epub
Dra och släpp dina filer (upp till fem åt gången)