da

James Joyce

James Joyce var en irsk forfatter, digter og dramatiker. James Joyce levede det meste af sit voksenliv i Paris og Zürich, omend alle hans værker foregår i fødebyen Dublin.
James Joyce er særlig kendt for sin brug af "stream of consciousness" (bevidsthedsstrøm) og bliver regnet for en af det 20. århundredes mest indflydelsesrige forfattere.
år av livet: 2 februari 1882 13 januari 1941

Böcker

Ljudböcker

Citat

Gert Henrik Olsenhar citeratför 2 år sedan
Han slukkede stearinlyset med en skarp ekshalation på dets flamme, trak to fyrretræsstole med skesæde hen til kaminstenen, den ene til Stephen med ryggen til forområdets vindue, den anden til sig selv når nødvendigt, knælede ned på det ene knæ, arrangerede på kaminristen et bål af korslagte pinde med harpiksender og diverse kulørte papirer og uregelmæssige polygoner af bedste Abram-kul til enogtyve shilling pr. ton fra Messrs Flower and M’Donalds lager, 14 D’Olier Street, antændte det på tre fremstikkende papirspidser med én strøget luciferfyrstik, hvorved han frigjorde den i brændslet indeholdte potentielle energi og lod dets kul- og brintelementer indgå i fri forening med luftens ilt.
Gert Henrik Olsenhar citeratför 2 år sedan
Hans (Stephens) tanker var ikke ligefrem hvad man ville kalde usammenhængende men en smule ustadige og efter hans udtrykkelige ønske om at få noget drikkeligt
Gert Henrik Olsenhar citeratför 2 år sedan
temmelig sæbeindsmurte lommetørklæde
fb2epub
Dra och släpp dina filer (upp till fem åt gången)