Charles Dickens

Bleak House

Lyssna i appen
I årevis har sagen om mr. Jarndyce’ testamente skabt splid mellem hans efterkommere og har drevet flere til vanvid i håbet om at overbevise retten om, at det testamente, der peger på dem som arving, er det rette. Den ældre og godmodige John Jarndyce bliver værge for Ada og Richard, der ligesom ham selv er mulige arvinger, og lader dem sammen med sin anden myndling, Esther, flytte ind hos sig på hans landsted, Bleak House. Han forsøger at forhindre sine unge myndlinger i at lade sig rive med af forhåbninger om at vinde den endeløse retssag, men håbet om at vinde den enorme formue er nok til at drive den unge Richard til vanvid.

"Bleak House" er en eminent satire over det absurde engelske retssystem, men det er samtidig en medrivende psykologisk skildring af en række forskellige karakterer. Ligesom så mange andre af Charles Dickens’ fortællinger gemmer historien på et spændende plot fyldt med hemmeligheder, der ikke kan holdes skjult.
slx

Charles Dickens (1812-70) er et af de helt store navne i engelsk litteratur. Hans bøger læses stadig flittigt og lever videre på både teatret og filmlærredet. I hans bøger fokuserer han ofte på klasseskel og de fattiges kår, til tider tilsat en god portion humor. Foruden romaner har han skrevet mange kortere prosatekster samt skuespil, rejsebøger og børnebøger.
33:25:08
Upphovsrättsinnehavare
Lindhardt og Ringhof
Översättare
Ludvig Moltke
Utgivningsår
2023
Har du redan läst den? Vad tycker du om den?
👍👎
fb2epub
Dra och släpp dina filer (upp till fem åt gången)