da
Ljud
Niels Brunse

Tro er ikke viden

Lyssna i appen
  • Om
  • Lyssnare1
I det almindelige liv vil Niels Brunse gerne kunne gå i kirke uden at skulle aflevere hovedet i våbenhuset. Han er døbt og konfirmeret som det sig hør og bør for en årgang ’49, men da flower power-bevægelsen bølgede ind over landet i tresserne meldte den unge gymnasieelev sig ud af folkekirken. Vi får indblik i hvordan det kulturkristne, frie liv uden tyngden af al det religiøse ragelse stille og roligt bragte ham tilbage på kirkekontoret 28 år senere for at melde sig ind igen. Niels Brunse kalder sig i dag en art kristen kulturradikal, og gennem bogens 10 nedslag udfolder han hvordan og hvorfor.

"Kristendommen ifølge ..." er en serie af bøger, der åbner troens univers. En række kunstnere, kendinge og kulturpersonligheder giver deres bud på, hvordan troen og det kristne budskab har formet deres tilværelse. De sætter ord på den erfarede og levede tro, kampene og forsoningen.

Niels Brunse (f. 1949) har arbejdet som oversætter og forfatter i et halvt århundrede. Har i de sidste årtier især beskæftiget sig med en komplet nyoversættelse af Shakespeares skuespil til dansk, som blev fuldført i 2018. Har skrevet tre romaner, to novellesamlinger, et par skuespil, et par fagbøger og lyrik engang for længe siden. Har desuden skrevet tekster til adskillige sange, hvoraf nogle er optaget i Højskolesangbogen. Har været anmelder og haft diverse poster i udvalg og faglige sammenslutninger samt holdt mange foredrag og konferenceoplæg rundt omkring i ind- og udland.
1:31:00
Utgivningsår
2022
Har du redan läst den? Vad tycker du om den?
👍👎
fb2epub
Dra och släpp dina filer (upp till fem åt gången)