Christian Jungersen

Krat

Lyssna i appen
Efter en vellykket hjerteoperation begynder toogfirsårige Poul Martin at udforske sit liv, som han nu har fået mulighed for at beholde lidt længere.Især indfanges han af venskabet med Eduard - klassekammeraten fra 1920'ernes rige borgerskab - som forekommer ham lige så uigennemskuelig i dag som dengang.Mere end et halvt århundrede tidligere var de hinandens bedste venner, tilsyneladende forenet i et ungdomsoprør mod tidens etablerede værdier, men da Poul Martin stifter familie, og Eduard vender hjem efter flere års ophold i de franske tropekolonier, begynder venskabet at slå revner.Fra sin hospitalsseng rejser Poul Martin ind og ud af fortiden, mens han forsøger at gennemskue begivenhederne og også at opspore Eduard for at gense ham en sidste gang.

"Så klart og gribende, at man føler, det er to mennesker, han selv har mødt ... et fuldkomment greb om fortællingen."

– P1, Kulturnyt"Det er en flot og grandios roman."

– Nikolaj M. Lassen, Weekendavisen"Jungersen er en blændende god skribent ... Får læseren til at klæbe ved bogen, indtil sidste side er vendt."

– Mai Misfeldt, Berlingske Tidende"Man kan kun være imponeret over Christian Jungersens indlevelsesevne og sans for raffineret psykologisk spil og udmarvende relationer mellem mennesker ..."

– Anne Wegener, Information"Stilistisk veludviklet, elegant opbygget og med en historie, der langsomt stiger i styrke ..."

– Louise Puck, Kristeligt Dagblad(5 stjerner)

"Et forrygende indblik i en gammel mands grundholdning, livsvilkår og psyke."

– Holger Ruppert, B.T.Christian Jungersen (f. 1962) debuterede i 1999 med Krat, som blev tildelt Debutantprisen og nomineret til Weekendavisens Litteraturpris. I 2004 fulgte Undtagelsen, som blev belønnet med De Gyldne Laurbær.
12:00:04
Upphovsrättsinnehavare
Lindhardt og Ringhof
Utgivningsår
2012
Har du redan läst den? Vad tycker du om den?
👍👎
fb2epub
Dra och släpp dina filer (upp till fem åt gången)