nl
Ljud
Jesper Bugge Kold

De tijd voor de dood - Deel 1

Lyssna i appen
Een Deense politieagent, een Engelse bommenwerper, een twaalfjarig Duits meisje, een Duitse en een Russische soldaat zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden door de onvoorspelbaarheid van de Tweede Wereldoorlog. Geen van hen heeft de macht over hun lot, dat door willekeur bepaald wordt.

Politieagent Axel wordt samen met duizenden andere politiemensen in september 1944 gearresteerd en naar Duitsland gestuurd, waar hij in een concentratiekamp belandt.

Axel moet de nazi's ervan overtuigen dat dit een vergissing is. Hij had niet aan het werk moeten zijn toen ze gearresteerd werden. Hij verving alleen maar de dienst van iemand anders.

Het idee dat Axel niet thuis zal komen van zijn werk ligt als een steen op zijn maag. Wanneer zal hij zijn zwangere vrouw terugzien? Weet zij wat er met hem gebeurd is? En wat gaat er met hem gebeuren?

Axel is nog nooit van iets meer overtuigd geweest: hij moet en zal naar huis.

De tijd voor de dood is een oorlogsserie in vijf delen.

Jesper Bugge Kold (1972) is een Deense schrijver, journalist en bibliothecaris. Hij debuteerde in 2014 met de veelgeroemde historische roman Vintermænd (Winter Men) en heeft sindsdien Land I datid en Krigsturisten gepubliceerd.

De tijd voor de dood is zijn eerste digitale serie.
0:52:14

Intryck

Vad tyckte du om boken?

Logga in eller registrera dig

Öppna appen och lyssna

Bookmate erbjuder nu ljudböcker! Vi har mängder som du kan lyssna på men just nu kan du bara göra det på telefonen eller surfplattan via våra appar.

De tijd voor de dood - Deel 1
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Dra och släpp dina filer (upp till fem åt gången)